İletişim | Telefon Rehberi | Bilgi Edinme | International Students | International Relations |
 EN | TR |

 Kadirli Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

   
  • YÜKSEKOKULUMUZ
    • TARİHÇE
    • MİSYONUMUZ VİZYONUMUZ
    • KADİRLİ
  • YÖNETIM
    • Yüksekokul Yönetimi
    • Yönetim Kurulu
    • Yüksekokul Kurulu
    • Teşkilat Şeması
  • BÖLÜMLER
    • Gastronomi ve Mutfak Sanatları
      • Bölüm Tanıtımı
      • Akademik Kadro
    • Gıda Teknolojisi
      • Akademik Kadro
    • Organik Tarım İşletmeciliği
      • Akademik Kadro
    • Spor Yöneticiliği
    • Rekreasyon Yönetimi
  • MEVZUAT
    • YÖNETMELİK VE YÖNERGELER
  • AKADEMIK
    • Gıda Teknolojisi Bölümü Dersleri
    • Gıda Teknolojisi Bölümü Ders İçerikleri
    • Organik Tarım İşletmeciliği Bölümü Dersleri
    • Organik Tarım İşletmeciliği Bölümü Ders İçerikleri
    • Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dersleri
  • ÖĞRENCİ
    • AKADEMİK TAKVİM
    • BOLOGNA
    • ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ
    • ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI
    • WEB POSTA
    • BARINMA
    • STAJ
    • LABORATUVAR UYGULAMA FORMLARI
  • SERVİSLER
    • FORMLAR
    • KÜTÜPHANE
    • YEMEK LİSTESİ
  • İÇ KONTROL
    • BİRİM İŞLEM YÖNERGESİ
    • GÖREV TANIMLARI
    • HASSAS GÖREV ENVANTERİ
    • HASSAS GÖREV TESPİT FORMU
    • HİZMET ENVANTERİ
    • İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ
    • İŞ PLANI
    • KAMU HİZMET STANDARTLARI
    • TEŞKİLAT ŞEMASI
    • YÖNETİM VE İÇ KONTROL SİSTEMİ
    • İÇ KONTROL BİRİM KOORDİNATÖRLERİ VE ÇALIŞMA GRUBU ÜYELERİ
  • PERSONEL
    • Akademik Personel
    • İdari Personel
   /  AKADEMIK  /  Gıda Teknolojisi Bölümü Dersleri

                              T.C.  OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ          

                             KADİRLİ UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU

                         GIDA TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ LİSANS DERS PROGRAMI

I. YARIYIL DERSLERİ

DERSİN KODU

DERSİN ADI

Z/S

T

U

K

AKTS

TDL101

Türk Dili  1

Z

2

0

2

2

AIT101

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1

Z

2

0

2

2

YDL101

İngilizce  1

Z

3

0

3

5

GTB101

Matematik  1

Z

3

0

3

4

TBT101

Temel Bilgi Teknolojileri 1

Z

2

2

3

5

GTB103

Genel Kimya

Z

3

0

3

4

 GTB105

Gıda İşleme İlkeleri

Z

3

0

3

4

GTB107

Beslenme İlkeleri

Z

3

0

3

4

TOPLAM

 

20

3

22

30

GENEL TOPLAM

 

 

 

30

II. YARIYIL DERSLERİ

DERSİN KODU

DERSİN ADI

Z/S

T

U

K

AKTS

TDL102

Türk Dili  2

Z

2

0

2

2

AIT102

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2

Z

2

0

2

2

YDL102

İngilizce  2

Z

3

0

3

5

TBT102

Temel Bilgi Teknolojileri 2

Z

2

2

3

4

GTB102

Matematik 2

Z

3

0

3

4

GTB104

Gıda Kimyası

Z

3

0

3

5

GTB106

Biyoteknoloji

Z

3

0

3

4

GTB 108

Gıda Teknolojisine Giriş

Z

3

0

3

4

TOPLAM

20

3

22

30

GENEL TOPLAM

 

 

 

30

III. YARIYIL DERSLERİ

DERSİN KODU

DERSİN ADI

Z/S

T

U

K

AKTS

GTB201

Organik Kimya

Z

2

0

2

3

GTB203

Laboratuvar Teknikleri 1

Z

2

2

3

5

GTB205

Mesleki İngilizce 1

Z

3

0

3

4

GBT207

Gıda Biyolojisi

Z

3

0

3

4

GTB209

Genel Mikrobiyoloji 1

Z

2

2

3

5

TOPLAM

12

4

14

21

SEÇMELİ DERSLER(*)

Z/S

T

U

K

AKTS

GTB221

Duyusal Analiz

S

2

0

2

3

GTB213

Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetimi

S

2

0

2

3

GTB223

Geleneksel Gıdalar

S

2

0

2

3

GTB217

Gıda Pazarlama Teknikleri

S

2

0

2

3

GTB219

Meslek Etiği

S

2

0

2

3

TOPLAM

10

0

10

 

GENEL TOPLAM

 

 

 

30

Seçmeli (S): Bu derslerden toplam 9 AKTS kredilik ders seçilecektir.

Zorunlu (Z)

IV. YARIYIL DERSLERİ

DERSİN KODU

DERSİN ADI

Z/S

T

U

K

AKTS

GTB202

Analitik Kimya

Z

2

0

2

3

GTB204

Laboratuvar Teknikleri 2

Z

2

2

3

5

GTB206

Mesleki İngilizce 2

Z

3

0

3

4

GTB224

Gıda Biyokimyası

Z

2

0

2

3

GTB210

Genel Mikrobiyoloji 2

Z

2

2

3

5

GTB212

Hazır Yemek Üretim Teknolojisi

Z

2

0

2

3

TOPLAM

13

4

15

23

SEÇMELİ DERSLER(*)

Z/S

T

U

K

AKTS

GTB228

Gıda Muhafaza Teknikleri

S

2

0

2

3

GTB216

İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı

S

2

0

2

2

GTB218

İletişim Teknikleri

S

2

0

2

2

GTB220

Kalite Yönetim Sistemleri

S

3

0

3

3

GTB226

Tıbbi ve Fonksiyonel Gıdalar

S

2

0

2

2

TOPLAM

11

0

11

 

GENEL TOPLAM

 

 

 

30

Seçmeli (S): Bu derslerden toplam 7 AKTS kredilik ders seçilecektir.

Zorunlu (Z)

V. YARIYIL DERSLERİ

 

DERSİN KODU

DERSİN ADI

Z/S

T

U

K

AKTS

 

GTB301

Tahıl İşleme Teknolojisi

Z

3

1

3,5

5

 

GTB303

Meyve ve Sebze İşleme Teknikleri

Z

3

1

3,5

5

 

GTB305

Ekonomi

Z

3

0

3

4

 

GTB307

Gıda Analizleri 1

Z

2

2

3

5

 

GTB309

Gıda Mikrobiyolojisi 1

Z

2

2

4

5

 

TOPLAM

13

6

17

24

 

SEÇMELİ DERSLER(*)

Z/S

T

U

K

AKTS

 

GTB311

Enzim Teknolojisi

S

2

0

2

3

 

GTB313

Gıda İşletmelerinde Kurulum ve Organizasyon

S

2

0

2

3

 

GTB315

Gıdalarda Kullanılan Doğal ve Yapay Renk Maddeleri

S

2

0

2

3

 

GTB319

Gıda Teknolojisi ve Çevre İlişkisi

S

2

0

2

3

 

TOPLAM

8

0

8

 

 

GENEL TOPLAM

     

30

 

       Seçmeli (S):

Bu derslerden toplam  6 AKTS kredilik ders seçilecektir.

 

Zorunlu (Z)

           

 

VI. YARIYIL DERSLERİ

 

DERSİN KODU

DERSİN ADI

Z/S

T

U

K

AKTS

 

GTB302

Özel Gıdalar

Z

3

0

3

5

 

GTB304

Gıda Kalite Kontrol ve Mevzuat

Z

3

0

3

4

 

GTB306

Gıda Katkı Maddeleri ve Toksikoloji

Z

3

0

3

5

 

GTB308

Gıda Mikrobiyolojisi 2

Z

2

2

3

5

 

GTB310

Bilimsel Araştırma Yöntemleri

Z

2

0

2

4

 

TOPLAM

13

2

14

23

 

SEÇMELİ DERSLER(*)

Z/S

T

U

K

AKTS

 

GTB320

Organik Gıda ve Tarım

S

2

0

2

3

 

GTB314

İşletme Hijyen ve Sanitasyon

S

3

0

3

4

 

GTB316

Endüstriyel Mikrobiyoloji

S

3

0

3

4

 

GTB318

Endüstriyel Gıda Artık ve Atıkları

S

2

0

2

3

 

TOPLAM

10

0

10

 

 

GENEL TOPLAM

     

30

 

      Seçmeli (S):

Bu derslerden toplam 7 AKTS kredilik ders seçilecektir.

 

      Zorunlu (Z)

           

 

STJ202

YAZ STAJI

0

0

0

8

 

 

Endüstriye Dayalı Öğrenim (Staj)  30 işgünüdür.

       

 

 

VII. YARIYIL DERSLERİ

 

 

DERSİN KODU

DERSİN ADI

Z/S

T

U

K

AKTS

 

 

GTB401

Gıda Analizleri 2

Z

 2

2

3

5

 

 

GTB403

Et ve Ürünleri İşleme Teknolojisi

Z

3

1

3,5

5

 

 

GTB405

Süt ve Ürünleri İşleme Teknolojisi

Z

3

1

3,5

5

 

 

GTB407

Gıda Ambalajlama İlkeleri

Z

2

0

2

3

 

 

GTB409

Mezuniyet Tezi 1

Z

0

2

2

5

 

 

TOPLAM

10

6

14

23

 

 

SEÇMELİ DERSLER(*)

Z/S

T

U

K

AKTS

 

 

GTB411

Su Ürünleri İşleme Teknolojisi

S

3

0

3

4

 

 

GTB413

Kanatlı Etleri Teknolojisi

S

2

0

2

3

 

 

GTB419

Dondurulmuş Ürünler

S

3

0

3

4

 

 

GTB417

Alkollü İçecekler Teknolojisi

S

2

0

2

3

 

  GTB421 Girişimcilik S 4 0 4 4  

 

TOPLAM

14

0

14

 

 

 

GENEL TOPLAM

 

 

 

30

 

 

Seçmeli (S):

Bu derslerden toplam 7 AKTS kredilik ders seçilecektir.

 

 

Zorunlu (Z)

           

 

 

VIII. YARIYIL DERSLERİ

 

 

DERSİN KODU

DERSİN ADI

Z/S

T

U

K

AKTS

 

 

GTB402

Enstrümantal Gıda Analizleri

Z

3

0

3

5

 

 

GTB404

Yağ İşleme Teknolojisi

Z

3

0

3

5

 

 

GTB406

Fermentasyon Teknolojisi

Z

2

2

3

5

 

 

GTB408

İstatistik

Z

3

0

3

3

 

 

GTB410

Mezuniyet Tezi 2

Z

0

2

2

5

 

 

TOPLAM

11

4

14

23

 

 

SEÇMELİ DERSLER(*)

Z/S

T

U

K

AKTS

 

 

GTB412

Şeker ve Şekerli Ürünler Teknolojisi

S

2

0

2

3

 

 

GTB426

Finansal Okuryazarlık

S

2

0

2

3

 

 

GTB416

Meyve Suyu ve Gazlı İçecek Teknolojisi

S

2

0

2

4

 

 

GTB422

Soğuk Tekniği

S

2

0

2

3

 

 

GTB424

Malzeme Bilgisi

S

3

0

3

4

 

 

GTB420

İşaret Dili

S

2

0

2

3

 

 

TOPLAM

11

0

11

 

 

 

GENEL TOPLAM

 

 

 

30

 

 

Seçmeli (S):                 Bu derslerden toplam  7 AKTS kredilik ders seçilecektir.

 

 



AKADEMIK
  • Gıda Teknolojisi Bölümü Dersleri
  • Gıda Teknolojisi Bölümü Ders İçerikleri
  • Organik Tarım İşletmeciliği Bölümü Dersleri
  • Organik Tarım İşletmeciliği Bölümü Ders İçerikleri
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dersleri