T.C. OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ
KADİRLİ UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU
GIDA TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ LİSANS DERS PROGRAMI
I. YARIYIL DERSLERİ |
||||||
DERSİN KODU |
DERSİN ADI |
Z/S |
T |
U |
K |
AKTS |
TDL101 |
Türk Dili 1 |
Z |
2 |
0 |
2 |
2 |
AIT101 |
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1 |
Z |
2 |
0 |
2 |
2 |
YDL101 |
İngilizce 1 |
Z |
3 |
0 |
3 |
5 |
GTB101 |
Matematik 1 |
Z |
3 |
0 |
3 |
4 |
TBT101 |
Temel Bilgi Teknolojileri 1 |
Z |
2 |
2 |
3 |
5 |
GTB103 |
Genel Kimya |
Z |
3 |
0 |
3 |
4 |
GTB105 |
Gıda İşleme İlkeleri |
Z |
3 |
0 |
3 |
4 |
GTB107 |
Beslenme İlkeleri |
Z |
3 |
0 |
3 |
4 |
TOPLAM |
|
20 |
3 |
22 |
30 |
|
GENEL TOPLAM |
|
|
|
30 |
||
II. YARIYIL DERSLERİ |
||||||
DERSİN KODU |
DERSİN ADI |
Z/S |
T |
U |
K |
AKTS |
TDL102 |
Türk Dili 2 |
Z |
2 |
0 |
2 |
2 |
AIT102 |
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2 |
Z |
2 |
0 |
2 |
2 |
YDL102 |
İngilizce 2 |
Z |
3 |
0 |
3 |
5 |
TBT102 |
Temel Bilgi Teknolojileri 2 |
Z |
2 |
2 |
3 |
4 |
GTB102 |
Matematik 2 |
Z |
3 |
0 |
3 |
4 |
GTB104 |
Gıda Kimyası |
Z |
3 |
0 |
3 |
5 |
GTB106 |
Biyoteknoloji |
Z |
3 |
0 |
3 |
4 |
GTB 108 |
Gıda Teknolojisine Giriş |
Z |
3 |
0 |
3 |
4 |
TOPLAM |
20 |
3 |
22 |
30 |
||
GENEL TOPLAM |
|
|
|
30 |
III. YARIYIL DERSLERİ |
||||||
DERSİN KODU |
DERSİN ADI |
Z/S |
T |
U |
K |
AKTS |
GTB201 |
Organik Kimya |
Z |
2 |
0 |
2 |
3 |
GTB203 |
Laboratuvar Teknikleri 1 |
Z |
2 |
2 |
3 |
5 |
GTB205 |
Mesleki İngilizce 1 |
Z |
3 |
0 |
3 |
4 |
GBT207 |
Gıda Biyolojisi |
Z |
3 |
0 |
3 |
4 |
GTB209 |
Genel Mikrobiyoloji 1 |
Z |
2 |
2 |
3 |
5 |
TOPLAM |
12 |
4 |
14 |
21 |
||
SEÇMELİ DERSLER(*) |
Z/S |
T |
U |
K |
AKTS |
|
GTB221 |
Duyusal Analiz |
S |
2 |
0 |
2 |
3 |
GTB213 |
Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetimi |
S |
2 |
0 |
2 |
3 |
GTB223 |
Geleneksel Gıdalar |
S |
2 |
0 |
2 |
3 |
GTB217 |
Gıda Pazarlama Teknikleri |
S |
2 |
0 |
2 |
3 |
GTB219 |
Meslek Etiği |
S |
2 |
0 |
2 |
3 |
TOPLAM |
10 |
0 |
10 |
|||
GENEL TOPLAM |
|
|
|
30 |
Seçmeli (S): Bu derslerden toplam 9 AKTS kredilik ders seçilecektir.
Zorunlu (Z)
IV. YARIYIL DERSLERİ |
||||||
DERSİN KODU |
DERSİN ADI |
Z/S |
T |
U |
K |
AKTS |
GTB202 |
Analitik Kimya |
Z |
2 |
0 |
2 |
3 |
GTB204 |
Laboratuvar Teknikleri 2 |
Z |
2 |
2 |
3 |
5 |
GTB206 |
Mesleki İngilizce 2 |
Z |
3 |
0 |
3 |
4 |
GTB224 |
Gıda Biyokimyası |
Z |
2 |
0 |
2 |
3 |
GTB210 |
Genel Mikrobiyoloji 2 |
Z |
2 |
2 |
3 |
5 |
GTB212 |
Hazır Yemek Üretim Teknolojisi |
Z |
2 |
0 |
2 |
3 |
TOPLAM |
13 |
4 |
15 |
23 |
||
SEÇMELİ DERSLER(*) |
Z/S |
T |
U |
K |
AKTS |
|
GTB228 |
Gıda Muhafaza Teknikleri |
S |
2 |
0 |
2 |
3 |
GTB216 |
İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı |
S |
2 |
0 |
2 |
2 |
GTB218 |
İletişim Teknikleri |
S |
2 |
0 |
2 |
2 |
GTB220 |
Kalite Yönetim Sistemleri |
S |
3 |
0 |
3 |
3 |
GTB226 |
Tıbbi ve Fonksiyonel Gıdalar |
S |
2 |
0 |
2 |
2 |
TOPLAM |
11 |
0 |
11 |
|
||
GENEL TOPLAM |
|
|
|
30 |
Seçmeli (S): Bu derslerden toplam 7 AKTS kredilik ders seçilecektir.
Zorunlu (Z)
V. YARIYIL DERSLERİ |
|
|||||||||||||||
DERSİN KODU |
DERSİN ADI |
Z/S |
T |
U |
K |
AKTS |
|
|||||||||
GTB301 |
Tahıl İşleme Teknolojisi |
Z |
3 |
1 |
3,5 |
5 |
|
|||||||||
GTB303 |
Meyve ve Sebze İşleme Teknikleri |
Z |
3 |
1 |
3,5 |
5 |
|
|||||||||
GTB305 |
Ekonomi |
Z |
3 |
0 |
3 |
4 |
|
|||||||||
GTB307 |
Gıda Analizleri 1 |
Z |
2 |
2 |
3 |
5 |
|
|||||||||
GTB309 |
Gıda Mikrobiyolojisi 1 |
Z |
2 |
2 |
4 |
5 |
|
|||||||||
TOPLAM |
13 |
6 |
17 |
24 |
|
|||||||||||
SEÇMELİ DERSLER(*) |
Z/S |
T |
U |
K |
AKTS |
|
||||||||||
GTB311 |
Enzim Teknolojisi |
S |
2 |
0 |
2 |
3 |
|
|||||||||
GTB313 |
Gıda İşletmelerinde Kurulum ve Organizasyon |
S |
2 |
0 |
2 |
3 |
|
|||||||||
GTB315 |
Gıdalarda Kullanılan Doğal ve Yapay Renk Maddeleri |
S |
2 |
0 |
2 |
3 |
|
|||||||||
GTB319 |
Gıda Teknolojisi ve Çevre İlişkisi |
S |
2 |
0 |
2 |
3 |
|
|||||||||
TOPLAM |
8 |
0 |
8 |
|
||||||||||||
GENEL TOPLAM |
30 |
|
||||||||||||||
Seçmeli (S): |
Bu derslerden toplam 6 AKTS kredilik ders seçilecektir. |
|
||||||||||||||
Zorunlu (Z) |
|
|||||||||||||||
VI. YARIYIL DERSLERİ |
|
|||||||||||||||
DERSİN KODU |
DERSİN ADI |
Z/S |
T |
U |
K |
AKTS |
|
|||||||||
GTB302 |
Özel Gıdalar |
Z |
3 |
0 |
3 |
5 |
|
|||||||||
GTB304 |
Gıda Kalite Kontrol ve Mevzuat |
Z |
3 |
0 |
3 |
4 |
|
|||||||||
GTB306 |
Gıda Katkı Maddeleri ve Toksikoloji |
Z |
3 |
0 |
3 |
5 |
|
|||||||||
GTB308 |
Gıda Mikrobiyolojisi 2 |
Z |
2 |
2 |
3 |
5 |
|
|||||||||
GTB310 |
Bilimsel Araştırma Yöntemleri |
Z |
2 |
0 |
2 |
4 |
|
|||||||||
TOPLAM |
13 |
2 |
14 |
23 |
|
|||||||||||
SEÇMELİ DERSLER(*) |
Z/S |
T |
U |
K |
AKTS |
|
||||||||||
GTB320 |
Organik Gıda ve Tarım |
S |
2 |
0 |
2 |
3 |
|
|||||||||
GTB314 |
İşletme Hijyen ve Sanitasyon |
S |
3 |
0 |
3 |
4 |
|
|||||||||
GTB316 |
Endüstriyel Mikrobiyoloji |
S |
3 |
0 |
3 |
4 |
|
|||||||||
GTB318 |
Endüstriyel Gıda Artık ve Atıkları |
S |
2 |
0 |
2 |
3 |
|
|||||||||
TOPLAM |
10 |
0 |
10 |
|
||||||||||||
GENEL TOPLAM |
30 |
|
||||||||||||||
Seçmeli (S): |
Bu derslerden toplam 7 AKTS kredilik ders seçilecektir. |
|
||||||||||||||
Zorunlu (Z) |
|
|||||||||||||||
STJ202 |
YAZ STAJI |
0 |
0 |
0 |
8 |
|
|
|||||||||
Endüstriye Dayalı Öğrenim (Staj) 30 işgünüdür. |
|
|||||||||||||||
|
VII. YARIYIL DERSLERİ |
|
||||||||||||||
|
DERSİN KODU |
DERSİN ADI |
Z/S |
T |
U |
K |
AKTS |
|
||||||||
|
GTB401 |
Gıda Analizleri 2 |
Z |
2 |
2 |
3 |
5 |
|
||||||||
|
GTB403 |
Et ve Ürünleri İşleme Teknolojisi |
Z |
3 |
1 |
3,5 |
5 |
|
||||||||
|
GTB405 |
Süt ve Ürünleri İşleme Teknolojisi |
Z |
3 |
1 |
3,5 |
5 |
|
||||||||
|
GTB407 |
Gıda Ambalajlama İlkeleri |
Z |
2 |
0 |
2 |
3 |
|
||||||||
|
GTB409 |
Mezuniyet Tezi 1 |
Z |
0 |
2 |
2 |
5 |
|
||||||||
|
TOPLAM |
10 |
6 |
14 |
23 |
|
||||||||||
|
SEÇMELİ DERSLER(*) |
Z/S |
T |
U |
K |
AKTS |
|
|||||||||
|
GTB411 |
Su Ürünleri İşleme Teknolojisi |
S |
3 |
0 |
3 |
4 |
|
||||||||
|
GTB413 |
Kanatlı Etleri Teknolojisi |
S |
2 |
0 |
2 |
3 |
|
||||||||
|
GTB419 |
Dondurulmuş Ürünler |
S |
3 |
0 |
3 |
4 |
|
||||||||
|
GTB417 |
Alkollü İçecekler Teknolojisi |
S |
2 |
0 |
2 |
3 |
|
||||||||
GTB421 | Girişimcilik | S | 4 | 0 | 4 | 4 | ||||||||||
|
TOPLAM |
14 |
0 |
14 |
|
|
||||||||||
|
GENEL TOPLAM |
|
|
|
30 |
|
||||||||||
|
Seçmeli (S): |
Bu derslerden toplam 7 AKTS kredilik ders seçilecektir. |
|
|||||||||||||
|
Zorunlu (Z) |
|
||||||||||||||
|
VIII. YARIYIL DERSLERİ |
|
||||||||||||||
|
DERSİN KODU |
DERSİN ADI |
Z/S |
T |
U |
K |
AKTS |
|
||||||||
|
GTB402 |
Enstrümantal Gıda Analizleri |
Z |
3 |
0 |
3 |
5 |
|
||||||||
|
GTB404 |
Yağ İşleme Teknolojisi |
Z |
3 |
0 |
3 |
5 |
|
||||||||
|
GTB406 |
Fermentasyon Teknolojisi |
Z |
2 |
2 |
3 |
5 |
|
||||||||
|
GTB408 |
İstatistik |
Z |
3 |
0 |
3 |
3 |
|
||||||||
|
GTB410 |
Mezuniyet Tezi 2 |
Z |
0 |
2 |
2 |
5 |
|
||||||||
|
TOPLAM |
11 |
4 |
14 |
23 |
|
||||||||||
|
SEÇMELİ DERSLER(*) |
Z/S |
T |
U |
K |
AKTS |
|
|||||||||
|
GTB412 |
Şeker ve Şekerli Ürünler Teknolojisi |
S |
2 |
0 |
2 |
3 |
|
||||||||
|
GTB426 |
Finansal Okuryazarlık |
S |
2 |
0 |
2 |
3 |
|
||||||||
|
GTB416 |
Meyve Suyu ve Gazlı İçecek Teknolojisi |
S |
2 |
0 |
2 |
4 |
|
||||||||
|
GTB422 |
Soğuk Tekniği |
S |
2 |
0 |
2 |
3 |
|
||||||||
|
GTB424 |
Malzeme Bilgisi |
S |
3 |
0 |
3 |
4 |
|
||||||||
|
GTB420 |
İşaret Dili |
S |
2 |
0 |
2 |
3 |
|
||||||||
|
TOPLAM |
11 |
0 |
11 |
|
|
||||||||||
|
GENEL TOPLAM |
|
|
|
30 |
|
||||||||||
|
Seçmeli (S): Bu derslerden toplam 7 AKTS kredilik ders seçilecektir. |
|